Śniadanie ze szparagami w roli głównej - wypróbuj te przepisy!

Czytaj dalej
Fot. mat. pras. konspol
(MJ)

Śniadanie ze szparagami w roli głównej - wypróbuj te przepisy!

(MJ)

Mogą być białe, zielone lub fioletowe. Są cenione ze względu na swoje walory smakowe i lekkostrawność. Szparagi, bo o nich mowa, ochoczo rozpychają się na straganach i sklepowych półkach do końca czerwca. Choć mają opinię trudnych w przygotowaniu, to nie potrzebują specjalnej oprawy, by zabłysnąć na talerzu. Dlaczego warto się nimi objadać i co można z nich przygotować na śniadanie?

W sam raz na pierwszy posiłek
Szparagi są często nazywane ulubionym pożywieniem celebrytów. Powód? Jest prosty, są niskokaloryczne, a jednocześnie zdrowe i bogate w witaminy i składniki mineralne. Dodatkowo pobudzają perystaltykę jelit i działają odmładzająco. To właśnie o nich mówi się, że dodają sił witalnych i energii, głównie dlatego, że zawierają sporo witaminy E, która przeciwdziała zmęczneniu.

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
(MJ)

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2023 Polska Press Sp. z o.o.