Życie ze smakiem. Przepis na pastę z buraków według Anny Jones

Czytaj dalej
Fot. Dominika Wójciak
Dominika Wójciak

Życie ze smakiem. Przepis na pastę z buraków według Anny Jones

Dominika Wójciak

Tak, buraki kocham miłością bezwzględną, dlatego dzisiaj bez zbędnego gadania zabieram się do gotowania.

Oto przepis na pastę z buraków według Anny Jones.

Składniki:

Do podania:

Przygotowanie:

Buraki obierz ze skórki i zmiksuj z pozostałymi składnikami na pastę. Pasta nie będzie bardzo gęsta, nie martw się taka ma być. Wyłóż pastę na półmisek lub na talerz i posyp posiekanymi orzechami, makiem, pokruszonym serem feta i koperkiem. Delikatnie skrop olejem. Podawaj z opieczonym obwarzankiem z plackami tortilli albo z pieczonymi ziemniaczkami.

Uwagi: Jeśli przygotujesz pastę z żółtych buraków będzie miała piękny, pomarańczowo-żółty kolor, zaś ugotowane buraki chioggia dadzą pastę o pudrowo różowej barwie. Najfajniej wyglądają na talerzu wszystkie trzy.

Buraki gotuj lub piecz zawsze w skórce! Możesz je ugotować we wrzątku, na parze albo upiec do miękkości w piekarniku. Moim zdaniem najsmaczniejsze są gotowane na parze albo pieczone.

Jeśli pieczesz buraki w skórce ułóż je w głębokiej blaszce i przykryj arkuszem papieru. Piecz około 60-80 minut w 160 st. C

KONIECZNIE SPRAWDŹ:



Którzy Polacy piją najwięcej alkoholu? LISTA ZAWODÓW



Najpopularniejsze nazwiska. Jesteś na liście? SPRAWDŹ



Jestem Architektem, zaufaj mi - Oto NAJGORSZE pomysły!



Pedofile i gwałciciele z Małopolski NOWA LISTA



Najlepsi pracodawcy w Polsce RANKING



Oto największe wpadki modowe Polaków ZDJĘCIA



Krakowscy Mistrzowie parkowania znów przyłapani!



Tych aut nie kupujcie! Albo już szukajcie mechanika RAPORT



Czy dziewczynom pasują tatuaże? SZOKUJĄCE WZORY

Polub nas na Facebooku i bądź zawsze na bieżąco!

Dominika Wójciak

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.