Z dowozem do domu czy odbiór osobisty? Na święta zamiast gotować wolimy zamawiać

Czytaj dalej
Fot. Pixabay
Joanna Pluta

Z dowozem do domu czy odbiór osobisty? Na święta zamiast gotować wolimy zamawiać

Joanna Pluta

Z roku na rok coraz więcej osób decyduje się na święta „na zamówienie”. Zamiast przez trzy dni stać przy garach, wolą na tydzień czy dwa przed Bożym Narodzeniem zamówić catering, a w Wigilię tylko odebrać gotowe potrawy. Sprawdzamy, jaka jest tegoroczna świąteczna oferta w regionie i ile czasu zostało zapominalskim.

Są tacy, którzy nie wyobrażają sobie, by rybę po grecku, kluski z makiem czy grzybową zamawiać zamiast gotować. Jak jednak potwierdzają restauratorzy czy właściciele firm cateringowych, liczba tych, którzy sobie to wyobrażają i chętnie z tego korzystają, z każdym rokiem jest większa.

- Ten wzrost zainteresowania widać coraz wyraźniej - słyszymy w sklepie garmażeryjnym bydgoskiego Hotelu pod Orłem. - W ubiegłym roku mieliśmy do zrealizowania około 600 zamówień. To bardzo dużo.

Ile kosztuje zamówienie świątecznych potraw wigilijnych? Co oferują restauracje z naszego regionu? Czytaj w pełnej wersji artykułu.

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Joanna Pluta

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.