Andrzej Galczak

Włocławski KeSem zdobył na targach podwójne złoto. Nagrodzony został tradycyjny twaróg

Produkcja twarogu Fot. Andrzej Galczak Produkcja twarogu
Andrzej Galczak

Tytuł najlepszego produktu tradycyjnego trafił do włocławskiego KeSeM-u za twaróg „Klinek”. To kolejne wyróżnienie dla wyrobu z Kujaw.

Włocławski twaróg zdobył na XI Międzynarodowych Targach Żywności Ekologicznej i Naturalnej Natura Food w Łodzi złoty medal oraz Nagrodę Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za najlepszy produkt tradycyjny wystawiany na targach. Nagrody przypadły twarogowi „Klinek”. To nie jedyne wyróżnienia dla wyrobów KeSeM-u. Spółdzielnia cały czas zachowuje tradycyjne metody produkcji. Świadczą o tym certyfikaty, między innymi „Jakość Tradycja”, którego logo mogą umieszczać na twarogach, śmietanach, maśle i kefirze.

Jak wygląda proces produkcji twarogu? Czytaj w dalszej części artykułu.

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Andrzej Galczak

W Gazecie Pomorskiej pracuję od 1999 r.. Wcześniej byłem rzecznikiem prasowym dużej włocławskiej firmy. Najczęściej zajmuję się materiałami interwencyjnymi. Lubię góry, bieganie i terenową jazdę rowerem.

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.