Tytuł najlepszego produktu tradycyjnego trafił do włocławskiego KeSeM-u za twaróg „Klinek”. To kolejne wyróżnienie dla wyrobu z Kujaw.
Włocławski twaróg zdobył na XI Międzynarodowych Targach Żywności Ekologicznej i Naturalnej Natura Food w Łodzi złoty medal oraz Nagrodę Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za najlepszy produkt tradycyjny wystawiany na targach. Nagrody przypadły twarogowi „Klinek”. To nie jedyne wyróżnienia dla wyrobów KeSeM-u. Spółdzielnia cały czas zachowuje tradycyjne metody produkcji. Świadczą o tym certyfikaty, między innymi „Jakość Tradycja”, którego logo mogą umieszczać na twarogach, śmietanach, maśle i kefirze.
Jak wygląda proces produkcji twarogu? Czytaj w dalszej części artykułu.
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.