Wieprzowina drożeje, bo lubią ją Chińczycy

Czytaj dalej
Agnieszka Kamińska

Wieprzowina drożeje, bo lubią ją Chińczycy

Agnieszka Kamińska

Rozmowa ze Sławomirem Horbaczewskim, ekonomistą i doradcą finansowym

Wzrosły ceny niektórych produktów spożywczych. Masło za 7 złotych albo i więcej urosło już do rangi symbolu niezadowolonych klientów. A teraz do góry idą ceny wieprzowiny. Co się dzieje?

Jest to związane z polepszeniem się jakości życia i zwiększeniem naszych dochodów. Ceny w sklepach wzrosły średnio o 2,2 proc.

W artykule dowiesz się:

  • Co wpływa na to, że produkty drożeją?
  • Dlaczego drożeje mięso?
  • Co może jeszcze podrożeć?

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Agnieszka Kamińska

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.