Wieprzowina drożeje, bo lubią ją Chińczycy
Agnieszka Kamińska
Rozmowa ze Sławomirem Horbaczewskim, ekonomistą i doradcą finansowym
Wzrosły ceny niektórych produktów spożywczych. Masło za 7 złotych albo i więcej urosło już do rangi symbolu niezadowolonych klientów. A teraz do góry idą ceny wieprzowiny. Co się dzieje?
Jest to związane z polepszeniem się jakości życia i zwiększeniem naszych dochodów. Ceny w sklepach wzrosły średnio o 2,2 proc.
W artykule dowiesz się:
- Co wpływa na to, że produkty drożeją?
- Dlaczego drożeje mięso?
- Co może jeszcze podrożeć?
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się