Wieczór japoński w koszalińskiej Centrali Artystycznej
„Kiedy zaburczy w brzuchu, wystarczy tylko wyciągnąć rękę” - głosi japońskie przysłowie. A co jest w zasięgu ręki? - Polacy są przekonani, że głównie sushi. A to mit, który chcemy obalić - mówią Yumiko i Daniel. Poznali się w Japonii, dziś gotują w kraju nad Wisłą.
Od lat w koszalińskiej Centrali Artystycznej organizowane są spotkania z artystami, pasjonatami, podróżnikami, słowem - z ciekawymi ludźmi. Tydzień temu gospodarzami wieczoru japońskiego byli Yumiko i Daniel Gajewscy. Ona urodziła się na najbardziej wysuniętej na północy Japonii wyspie Hokkaido, w jej największym mieście - Sapporo.
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.