Warsztaty kulinarne seniorów. Sprawdzone przepisy wielkanocne [zdjęcia]
W Centrum Seniora w Pabianicach odbyły się wielkanocne warsztaty kulinarne. Seniorzy przygotowywali potrawy pod okiem byłego już ucznia łódzkiej szkoły gastronomicznej.
Świąteczny klimat zagościł w pabianickim Centrum Seniora. Specjalistka od wypieków pani Urszuli Skarżyńska – Ciejka samodzielnie upiekła trzy wielkanocne babki cytrynowe pokryte lukrem. Korzystała z przepisu, który sprawdza się w jej domu od 30 lat. Nad wykonaniem sałatki śledziowej czuwał Jakub Woźniak, były już uczeń łódzkiej szkoły gastronomicznej.
W dalszej części artykułu:
- Przepisy
- Kto brał udział w zajęciach
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.