Trzeba tworzyć przepisy przeciw marnotrawstwu żywności

Czytaj dalej
Fot. 123rf
Tomasz Rozwadowski

Trzeba tworzyć przepisy przeciw marnotrawstwu żywności

Tomasz Rozwadowski

Rozmowa o ustawach zakazujących niszczenia niesprzedanych towarów z Markiem Borowskim, prezesem Federacji Polskich Banków Żywności.

Trzeba tworzyć przepisy przeciw marnotrawstwu żywności
Marek Borowski

We Francji od 2016 r. istnieje ustawa zakazująca niszczenia niesprzedanej żywności sieciom handlowym. Prawdopodobnie zakaz zostanie ustawowo rozszerzony na branżę odzieżową, kosmetyczną i chemii gospodarczej oraz elektroniki powszechnego użytku. Czy Polska także potrzebuje takich regulacji?

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Tomasz Rozwadowski

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.