Trwa sezon na dynię. Zobacz Co z niej wyczarować?
Dlaczego warto wykorzystywać dynie w kuchni i co smacznego można z niej przygotować? Mówia o tym specjalstki - Iwona Wójcik, właścicielka cukierni Świat Słodyczy w Kielcach i Karolina Zawierucha, właścicielka sklepu Swoyskie z Domowej Spiżarni, prowadząca kulinarnego bloga.
Iwona Wójcik, właścicielka cukierni Świat Słodyczy w Kielcach : - Dynia to bardzo zdrowe warzywo, w dużej mierze składające się z wody i zawierające błonnik, powszechnie doceniany przez osoby dbające o linię. Sama niezwykle chętnie korzystam z dyni w kuchni, na jej bazie przygotowaliśmy też mnóstwo pysznych, naturalnych i zdrowych słodkości w naszej cukierni.
Jak się okazuje właściwości dyni są nieocenione, można ją wykorzystywać na różne sposoby. W dalszej części artyku można zobaczyć co nasze ekspertki wyczarowały z dyni.
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.