Tomasz Królikowski: Lubuskie smakuje dziczyzną, runem leśnym i winem

Czytaj dalej
Fot. Piotr Jeske
Dariusz Brożek

Tomasz Królikowski: Lubuskie smakuje dziczyzną, runem leśnym i winem

Dariusz Brożek

Znany kucharz Tomasz Królikowski opowiada o swojej karierze. Odpowiada na pytania, jak smakuje jego rodzinna Przytoczna i nasz region.

Kiedy i dlaczego postanowił Pan zostać kucharzem?

Bardzo wcześnie. Mając siedem lat lubiłem przesiadywać w kuchni i pomagać mamie w pichceniu rozmaitych potraw. Pierwsze kroki w kuchni stawiałem przy pomocy babci i mamy Zaczynałem od podawania poszczególnych składników i mieszania w garnkach, ale kiedy miałem 12 lat wiedziałem, że chcę zostać kucharzem. W kuchni towarzyszyli mi bracia Zbyszek i Marcin, ktorzy także zostali kucharzami i obecnie pracują w Londynie.

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Dariusz Brożek

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.