Milena Kochanowska

Te kasze możemy jeść w diecie bez glutenu

Te kasze możemy jeść w diecie bez glutenu
Milena Kochanowska

Niektóre z kasz są lepiej znane i powszechniej stosowane. Inne nie są tak popularne, choć dziś nie ma problemu, by je kupić. Warto więc poznać ich właściwości i spróbować stosować je również w swojej kuchni. sporo błonnika

Kasza gryczana, pozyskiwana z nasion gryki, zawiera dużą ilość białka potrzebnego nam do prawidłowego rozwoju i funkcjonowania organizmu oraz dużo błonnika, który wspomaga trawienie, a także witaminy z grupy B, potas, magnez i cynk. Wzmacnia naszą odporność, spowalnia procesy starzenia. Polecana jest diabetykom, bo reguluje stężenie glukozy i insuliny we krwi.

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Milena Kochanowska

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.