Szef kuchni w trattorii Czarna Owca: Produkty lokalne w kuchni to dobry trend

Czytaj dalej
Fot. Wojciech Wojtkielewicz
Andrzej Matys

Szef kuchni w trattorii Czarna Owca: Produkty lokalne w kuchni to dobry trend

Andrzej Matys

Rozmowa z Grzegorzem Chlebowiczem, szefem kuchni w trattorii Czarna Owca w Białymstoku.

Kwas buraczany, czyli sok z buraka kiszonego, został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych z woj. podlaskiego, którą prowadzi Ministerstwo Rolnictwa. i to jest napój. Rzeczywiście napój?

Tak. Od wielu osób słyszałem, że napojem jest również sok z kiszonej kapusty albo z kiszonych ogórków.

W artykule przeczytasz ciekawą rozmowę z szefem kuchni w trattorii Czarna Owca w Białymstoku.

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Andrzej Matys

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.