Dominika Wójciak

Smak Małopolski. Fasolowe brownie

Smak Małopolski. Fasolowe brownie            Fot. 123RF
Dominika Wójciak

W tym roku zostałam zaproszona do udziału w Małopolskim Festiwalu Smaku i tym samym dołączyłam do grona jego ambasadorów.

Jako dumna ze swego pochodzenia Małopolanka szczególnie cieszę się, że gotując dla gości festiwalu, mogę pokazać swoje spojrzenie na małopolskie produkty i udowadniać, jak wiele nasza regionalna, małopolska kuchnia ma do zaoferowania.

W związku z tym że na co dzień jem głównie warzywa, kasze, ziarna i strączki, także na festiwalu częstuję Was podobną kuchnią, moją kuchnią jarzynową. Tym samym chcę pokazać, że w domowych warunkach z jabłek, śliwek, buraków, fasoli, marchewek, brukwi, kalarepki, cukinii i innych sezonowych warzyw można przygotować prawdziwe smakołyki.

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Dominika Wójciak

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.