Słodkości w kwiatach - torty i ciasta dekoruje się dziś różami, bratkami, stokrotkami...

Czytaj dalej
Fot. Jarosław Ziarek
(MJ)

Słodkości w kwiatach - torty i ciasta dekoruje się dziś różami, bratkami, stokrotkami...

(MJ)

Bukiet kwiatów na stole czy ikebana na komodzie dziś już nie wystarczy. Najnowsze trendy we florystyce sięgają sztuki kulinarnej. I tak jak ona – są ulotne, jedyne i niepowtarzalne.

Tort z kwiatów
Kwiatowe torty mogą albo jedynie stanowić ozdobę stołu, albo być jednocześnie ozdobą i wykwintnym deserem. Taki tort w klasycznym okrągłym kształcie może stanąć na stole na paterze na wysokiej nóżce. Wykonuje się go wykorzystując kwiaty trwałe – np. koreanki, a kolory dobiera zgodnie z koncepcją całej aranżacji.

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
(MJ)

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2023 Polska Press Sp. z o.o.