Słodkości w kwiatach - torty i ciasta dekoruje się dziś różami, bratkami, stokrotkami...
Bukiet kwiatów na stole czy ikebana na komodzie dziś już nie wystarczy. Najnowsze trendy we florystyce sięgają sztuki kulinarnej. I tak jak ona – są ulotne, jedyne i niepowtarzalne.
Tort z kwiatów
Kwiatowe torty mogą albo jedynie stanowić ozdobę stołu, albo być jednocześnie ozdobą i wykwintnym deserem. Taki tort w klasycznym okrągłym kształcie może stanąć na stole na paterze na wysokiej nóżce. Wykonuje się go wykorzystując kwiaty trwałe – np. koreanki, a kolory dobiera zgodnie z koncepcją całej aranżacji.
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.