Sery kozie z Qzko zdobywają nagrody i fanów. Coraz częściej kupujemy sery o różnych smakach

Czytaj dalej
Fot. Eliza Gniewek-Juszczak
Eliza Gniewek-Juszczak

Sery kozie z Qzko zdobywają nagrody i fanów. Coraz częściej kupujemy sery o różnych smakach

Eliza Gniewek-Juszczak

Marcin Wojnowski z zawodu jest optykiem i politologiem. Z sukcesami zajmuje się przetwórstwem mleka koziego.

Mieszkańcy Siedliska pamiętają czasy, kiedy wokół zamku pasły się kozy. To z zamku i kozich serów słynie gmina Siedlisko. Chociaż zamek spłonął w 1945 roku, jego rozmach wciąż robi ogromne wrażenie. Miał cztery skrzydła. Zachował się prostokątny kształt głównego dziedzińca, na którym odbywają się imprezy w ramach corocznego Święta Bzów.

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Eliza Gniewek-Juszczak

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.