Przemysław Kossakowski: Wszystko się zaczęło w kuchni podlaskiej szeptuchy

Czytaj dalej
Fot. Anatol Chomicz
Olga Goździewska-Marszałek

Przemysław Kossakowski: Wszystko się zaczęło w kuchni podlaskiej szeptuchy

Olga Goździewska-Marszałek

Dał się zakopać pod ziemią, pozwolił upuszczać sobie krew i obkładać wnętrznościami wypatroszonego barana. Przemek Kossakowski, autor telewizyjnych programów „Kossakowski. Szósty zmysł”, „Inicjacja” oraz „Wtajemniczenie”, pokochał Podlasie i zamieszkał na wsi pod Sokółką .

Planujesz zamieszkać na stałe pod Sokółką?

Tak wiele razy wydawało mi się, że znalazłem swoje miejsce na sto procent, ale okazywało się inaczej. Nie chcę więc stwierdzać czegoś tak jednoznacznie. Ale na Podlasiu czuję się najlepiej w Polsce. Spędziłem tu ostatni rok, od września do czerwca. To tu przyjeżdżałem w przerwach miedzy nagrywaniem odcinków, nabierałem sił, wyciszałem się i łapałem oddech od zgiełku miasta. To było niezwykle ważne w duchowym wymiarze. Mogłem się zamknąć w chacie i być sam ze sobą.

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Olga Goździewska-Marszałek

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.