Poseł Jerzy Paul: musimy wiedzieć, co jemy [WIDEO]
Jerzy Paul, poseł Prawa i Sprawiedliwości z Nowej Sarzyny, zajął się pieczywem, wypiekanym w dużych sklepach, na bazie ciasta głębokomrożonego.
Chodzi o różnego rodzaju pieczywo, które w super i hipermarketach reklamowane jest często jako „prosto z pieca”, „chrupiące” itp. W rzeczywistości jest ono produkowane z głębokomrożonego ciasta, niekiedy przechowywanego nawet przez kilka miesięcy w chłodniach. O ile o samej metodzie wypieku ciasta „prosto z pieca” świadomi klienci wiedzą, o tyle o składzie ciasta już o wiele mniej.
W dalszej części artykułu:
- czy w wyrobach znajdziemy L-cysteinę wytwarzaną z ludzkich włosów
- o co poseł pyta ministra
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.