Poseł Jerzy Paul: musimy wiedzieć, co jemy [WIDEO]

Czytaj dalej
Fot. Norbert Ziętal
Norbert Ziętal

Poseł Jerzy Paul: musimy wiedzieć, co jemy [WIDEO]

Norbert Ziętal

Jerzy Paul, poseł Prawa i Sprawiedliwości z Nowej Sarzyny, zajął się pieczywem, wypiekanym w dużych sklepach, na bazie ciasta głębokomrożonego.

Chodzi o różnego rodzaju pieczywo, które w super i hipermarketach reklamowane jest często jako „prosto z pieca”, „chrupiące” itp. W rzeczywistości jest ono produkowane z głębokomrożonego ciasta, niekiedy przechowywanego nawet przez kilka miesięcy w chłodniach. O ile o samej metodzie wypieku ciasta „prosto z pieca” świadomi klienci wiedzą, o tyle o składzie ciasta już o wiele mniej.

W dalszej części artykułu: 

  • czy w wyrobach znajdziemy L-cysteinę wytwarzaną z ludzkich włosów 
  • o co poseł pyta  ministra

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Norbert Ziętal

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.