Polski mistrz kuchni gotuje dla szejka Dubaju
Szejk Dubaju siada zawsze przy stoliku numer 27. Jego asystenci początkowo wybierają dwie restauracje w mieście, a ostateczną decyzję szejk podejmuje sam. Przy innych stolikach siadają Dustin Hoffman, Diego Maradona, Zinedine Zidane, Lionel Richie i Justin Bieber. Jesteśmy w jednej z najdroższych restauracji Dubaju. A w kuchni mistrz z Polski.
Ważne są detale
Na świecie funkcjonuje 13 restauracji pod marką Zuma. Zawsze w najbardziej prestiżowych dzielnicach miast, zaprojektowane przez najlepszych architektów wnętrz. Za smak japońskich dań serwowanych w Zumie odpowiada niemiecki współwłaściciel sieci restauracji Rainer Becker.
Paweł Kazanowski o japońskiej kuchni usłyszał pierwszy raz, gdy pojechał szukać szczęścia i pracy w Londynie. Zakochał się we wschodnich smakach i japońskim umiłowaniu detali. Dzisiaj jest szefem kuchni jednej z najbardziej znanych restauracji w Dubaju.
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.