Plebiscyt Smaki Krakowa 2015. Pod samym nosem Wawelu karmią wołowymi ozorami i pasternakiem
W pierwszym etapie naszego konkursu to Państwo zgłaszacie restauracje, w których lubicie jeść i które polecilibyście innym. Czekamy na zgłoszenia do 31 sierpnia 2015 r. Naszymi partnerami są Stary Kleparz oraz Unia PR & marketing.

Można chlapać ozorem, mleć też można. Można i taki ozór po prostu zjeść. Z chrzanem i ogórkiem. Smacznie i lekko. Bo Przemysław Bilski, szef kuchni w Pod Nosem, chce udowodnić, że polska kuchnia nie musi być kaloryczna i ciężka.
Smaki Krakowa 2015: plebiscyt Dziennika Polskiego! [CZYTAJ WIĘCEJ]
-Musi za to być nowoczesna, smaczna i bazująca na tradycyjnych produktach - podkreśla Mariusz Wójcik, menedżer restauracji położonej u stóp Wawelu. W menu lokalu znajdziecie więc Państwo pasternak, kaszę mannę, pęczak, głowiznę i żołądki. Popróbujecie bundzu z ziołami, królika z botwinką, lokalnych serów albo piotrosza!
Ryba ta tak zasmakowała Pani Katarzynie, że postanowiła zgłosić restaurację do naszego plebiscytu. Warto więc spróbować Pod Nosem zapomnianego paszczaka o białym i chudym mięsie, który serwowany jest z bobem i pomidorami. Prosto, bez zbędnych kombinacji i udziwnień.
Nadal czekamy na Państwa propozycje. Pamiętajcie, że celem Smaków Krakowa jest wyróżnienie lokali, które mają mądrze przemyślaną kartę, dbają o świetnej jakości produkty, zwracają uwagę na detale i potrafią nas zaskoczyć. Jeśli uzasadnicie swój typ w błyskotliwy, zabawny i przekonujący sposób, macie szansę zasiąść w gronie członków naszego jury.
Zgłoszenia można wysyłać na adres e-mailowy smaki@dziennik.krakow.pl; poprzez formularz dostępny na stronie www.dziennikpolski24.pl; listownie pod adresem: al. Pokoju 3, 31-548 Kraków, z dopiskiem "Smaki Krakowa 2015".
Na podstawie propozycji Czytelników i Internautów Kapituła Plebiscytu dokona nominacji do II etapu - głosowania.
W kapitule plebiscytu Smaki Krakowa 2015 zasiadają:
Anna Starmach - absolwentka francuskiej prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu oraz jurorka MasterChefa,
Adam Chrząstowski - szef kuchni restauracji Ed Red,
Dominika Wójciak - zwyciężczyni 3 edycji programu MasterChef, autorka bloga kulinarnebezdroża.blogspot.com
Małgorzata Cetera-Bulka - Prezes Polska Press Oddział w Krakowie,
Małgorzata Nitek - z-ca Redaktora Naczelnego Dziennika Polskiego,
Czytelnik, który przesłał najciekawsze uzasadnienie kandydatury.