Plebiscyt Smaki Krakowa 2015. Pod samym nosem Wawelu karmią wołowymi ozorami i pasternakiem

Czytaj dalej
Fot. brak
Katarzyna Kachel

Plebiscyt Smaki Krakowa 2015. Pod samym nosem Wawelu karmią wołowymi ozorami i pasternakiem

Katarzyna Kachel

W pierwszym etapie naszego konkursu to Państwo zgłaszacie restauracje, w których lubicie jeść i które polecilibyście innym. Czekamy na zgłoszenia do 31 sierpnia 2015 r. Naszymi partnerami są Stary Kleparz oraz Unia PR & marketing.

Kliknij w poniższy obrazek, aby wykupić dostęp do unikalnego albumu "Smaki Krakowa 2014":

Można chlapać ozorem, mleć też można. Można i taki ozór po prostu zjeść. Z chrzanem i ogórkiem. Smacznie i lekko. Bo Przemysław Bilski, szef kuchni w Pod Nosem, chce udowodnić, że polska kuchnia nie musi być kaloryczna i ciężka.

Smaki Krakowa 2015: plebiscyt Dziennika Polskiego! [CZYTAJ WIĘCEJ]

-Musi za to być nowoczesna, smaczna i bazująca na tradycyjnych produktach - podkreśla Mariusz Wójcik, menedżer restauracji położonej u stóp Wawelu. W menu lokalu znajdziecie więc Państwo pasternak, kaszę mannę, pęczak, głowiznę i żołądki. Popróbujecie bundzu z ziołami, królika z botwinką, lokalnych serów albo piotrosza!

Ryba ta tak zasmakowała Pani Katarzynie, że postanowiła zgłosić restaurację do naszego plebiscytu. Warto więc spróbować Pod Nosem zapomnianego paszczaka o białym i chudym mięsie, który serwowany jest z bobem i pomidorami. Prosto, bez zbędnych kombinacji i udziwnień.

Nadal czekamy na Państwa propozycje. Pamiętajcie, że celem Smaków Krakowa jest wyróżnienie lokali, które mają mądrze przemyślaną kartę, dbają o świetnej jakości produkty, zwracają uwagę na detale i potrafią nas zaskoczyć. Jeśli uzasadnicie swój typ w błyskotliwy, zabawny i przekonujący sposób, macie szansę zasiąść w gronie członków naszego jury.

Zgłoszenia można wysyłać na adres e-mailowy smaki@dziennik.krakow.pl; poprzez formularz dostępny na stronie www.dziennikpolski24.pl; listownie pod adresem: al. Pokoju 3, 31-548 Kraków, z dopiskiem "Smaki Krakowa 2015".

Na podstawie propozycji Czytelników i Internautów Kapituła Plebiscytu dokona nominacji do II etapu - głosowania.

Restauracje możecie zgłaszać w 9 kategoriach:

W kapitule plebiscytu Smaki Krakowa 2015 zasiadają:

Anna Starmach - absolwentka francuskiej prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu oraz jurorka MasterChefa,
Adam Chrząstowski - szef kuchni restauracji Ed Red,
Dominika Wójciak - zwyciężczyni 3 edycji programu MasterChef, autorka bloga kulinarnebezdroża.blogspot.com
Małgorzata Cetera-Bulka - Prezes Polska Press Oddział w Krakowie,
Małgorzata Nitek - z-ca Redaktora Naczelnego Dziennika Polskiego,
Czytelnik, który przesłał najciekawsze uzasadnienie kandydatury.

Katarzyna Kachel

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.dziennikpolski24.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2022 Polska Press Sp. z o.o.