Plebiscyt Smaki Krakowa 2015. Pod samym nosem Wawelu karmią wołowymi ozorami i pasternakiem

Czytaj dalej
Fot. brak
Katarzyna Kachel

Plebiscyt Smaki Krakowa 2015. Pod samym nosem Wawelu karmią wołowymi ozorami i pasternakiem

Katarzyna Kachel

W pierwszym etapie naszego konkursu to Państwo zgłaszacie restauracje, w których lubicie jeść i które polecilibyście innym. Czekamy na zgłoszenia do 31 sierpnia 2015 r. Naszymi partnerami są Stary Kleparz oraz Unia PR & marketing.

Kliknij w poniższy obrazek, aby wykupić dostęp do unikalnego albumu "Smaki Krakowa 2014":

Można chlapać ozorem, mleć też można. Można i taki ozór po prostu zjeść. Z chrzanem i ogórkiem. Smacznie i lekko. Bo Przemysław Bilski, szef kuchni w Pod Nosem, chce udowodnić, że polska kuchnia nie musi być kaloryczna i ciężka.

Smaki Krakowa 2015: plebiscyt Dziennika Polskiego! [CZYTAJ WIĘCEJ]

-Musi za to być nowoczesna, smaczna i bazująca na tradycyjnych produktach - podkreśla Mariusz Wójcik, menedżer restauracji położonej u stóp Wawelu. W menu lokalu znajdziecie więc Państwo pasternak, kaszę mannę, pęczak, głowiznę i żołądki. Popróbujecie bundzu z ziołami, królika z botwinką, lokalnych serów albo piotrosza!

Ryba ta tak zasmakowała Pani Katarzynie, że postanowiła zgłosić restaurację do naszego plebiscytu. Warto więc spróbować Pod Nosem zapomnianego paszczaka o białym i chudym mięsie, który serwowany jest z bobem i pomidorami. Prosto, bez zbędnych kombinacji i udziwnień.

Nadal czekamy na Państwa propozycje. Pamiętajcie, że celem Smaków Krakowa jest wyróżnienie lokali, które mają mądrze przemyślaną kartę, dbają o świetnej jakości produkty, zwracają uwagę na detale i potrafią nas zaskoczyć. Jeśli uzasadnicie swój typ w błyskotliwy, zabawny i przekonujący sposób, macie szansę zasiąść w gronie członków naszego jury.

Zgłoszenia można wysyłać na adres e-mailowy [email protected]; poprzez formularz dostępny na stronie www.dziennikpolski24.pl; listownie pod adresem: al. Pokoju 3, 31-548 Kraków, z dopiskiem "Smaki Krakowa 2015".

Na podstawie propozycji Czytelników i Internautów Kapituła Plebiscytu dokona nominacji do II etapu - głosowania.

Restauracje możecie zgłaszać w 9 kategoriach:

W kapitule plebiscytu Smaki Krakowa 2015 zasiadają:

Anna Starmach - absolwentka francuskiej prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu oraz jurorka MasterChefa,
Adam Chrząstowski - szef kuchni restauracji Ed Red,
Dominika Wójciak - zwyciężczyni 3 edycji programu MasterChef, autorka bloga kulinarnebezdroża.blogspot.com
Małgorzata Cetera-Bulka - Prezes Polska Press Oddział w Krakowie,
Małgorzata Nitek - z-ca Redaktora Naczelnego Dziennika Polskiego,
Czytelnik, który przesłał najciekawsze uzasadnienie kandydatury.

Katarzyna Kachel

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.