Plebiscyt Smaki Krakowa 2015. Mistrz tej kuchni ma fantazję
Zgłaszajcie Państwo najlepsze restauracje pod słońcem Krakowa. Czekamy na propozycje do 31 sierpnia. Naszymi partnerami są Stary Kleparz i Unia Marketing&PR.

Jako pierwszy opisał ją Linneusz. Nazwał płaskonosą oraz umieścił w swoim dziele Systema Naturae. Walory smakowe nie bardzo go chyba interesowały. Nie to, co Piotra Ślusarza, który do Krakowa został sprowadzony z Warszawy. I to z Atelier Amaro, jedynej polskiej restauracji odznaczonej gwiazdką Michelin. Mistrz ten, znany z zamiłowania do kuchni klasycznej w nowoczesnym wydaniu, kaczkę podaje w słodzie jęczmiennym, z kawą żołędziową i czarnym bzem. Prawdziwy z niego czarodziej.
Kuchnię lokalu 27 Porcji Slow Food pod wodzą nowego szefa doceniła pani Alicja: "Miejsce to prowadzi dwójka młodych i pozytywnie szalonych ludzi, dla których najważniejsza jest jakość i dbanie o to, abyśmy wszyscy się u nich dobrze czuli. Po przeprowadzce na ulicę Kasztanową jeszcze bardziej wybijają się wśród krakowskich restauracji".
Czekamy na dalsze propozycje. Jeśli uzasadnicie je Państwo w błyskotliwy i przekonujący sposób, macie szansę zasiąść wśród członków naszego jury.
Zgłoszenia można wysyłać na adres e-mailowy smaki@dziennik.krakow.pl drogą elektroniczną: poprzez formularz dostępny na stronie www.dziennikpolski24.pl, oraz listownie pod adresem: al. Pokoju 3, 31-548 Kraków z dopiskiem "Smaki Krakowa 2015".
W kapitule plebiscytu Smaki Krakowa 2015 zasiadają:
Anna Starmach - absolwentka francuskiej prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu oraz jurorka MasterChefa,
Adam Chrząstowski - szef kuchni restauracji Ed Red,
Dominika Wójciak - zwyciężczyni 3 edycji programu MasterChef, autorka bloga kulinarnebezdroża.blogspot.com
Małgorzata Cetera-Bulka - Prezes Polska Press Oddział w Krakowie,
Małgorzata Nitek - z-ca Redaktora Naczelnego Dziennika Polskiego,
Czytelnik, który przesłał najciekawsze uzasadnienie kandydatury.