Plebiscyt Smaki Krakowa 2015. Coraz więcej smaków w Krakowie

Czytaj dalej
Fot. Matthew Mead
Katarzyna Kachel

Plebiscyt Smaki Krakowa 2015. Coraz więcej smaków w Krakowie

Katarzyna Kachel

Plebiscyt Smaki Krakowa 2015. W pierwszym etapie naszego konkursu to Państwo zgłaszacie restauracje, w których lubicie jeść i które polecilibyście innym. Te, które już lata temu wpisały się w kulinarny pejzaż miasta, jak i lokale, które pojawiły się na tej mapie zaledwie przed kilkoma miesiącami.

Kliknij w poniższy obrazek, aby wykupić dostęp do unikalnego albumu "Smaki Krakowa 2014":

Açai to owoc, który rośnie w sercu brazylijskiej dżungli. Odmładza, dodaje energii, zmniejsza cholesterol, ułatwia spalanie tłuszczu, a w smaku przypomina polską borówkę. Sok z tego zbawiennego dla organizmu owocu możemy wypić w restauracji Carioca, która od kwietnia przy ulicy Krupniczej karmi daniami inspirowanymi brazylijską kuchnią.

Smaki Krakowa 2015: plebiscyt Dziennika Polskiego! [CZYTAJ WIĘCEJ]

Do naszego plebiscytu lokal zgłosiła pani Kasia, która uzależniła się od serwowanej tam gęstej zupy rybnej z dorsza, krewetek, pomidorów i cebuli. No i od açai też. - Warto spróbować - zachęca nasza Czytelniczka.

Carioca to nie jedyna restauracja, która od kilku miesięcy wzbogaca gastronomiczną ofertę pod Wawelem. Nowy jest Pino przy ul. Szczepańskiej, w którym gotuje się eksperymentalnie, jest i Parobar przy Czarnowiejskiej, w którym można posmakować tradycyjnych dań chińskich. Jest też Curry up i Yana Sushi. Czy znajdą się na liście restauracji, które mają szansę powalczyć o Grand Prix? Zależy od Państwa.

Pamiętajcie, że celem plebiscytu jest wyróżnienie takich lokali, które mają mądrze przemyślaną i zaskakującą kartę; które dbają o świetnej jakości produkty, zwracają uwagę na detale i potrafią nas zadziwić. Czekamy na propozycje! Jeśli uzasadnicie swój typ w błyskotliwy, zabawny i przekonujący sposób, macie szansę zasiąść wśród członków naszego jury.

Zgłoszenia można wysyłać na adres e-mailowy smaki@dziennik.krakow.pl; poprzez formularz dostępny na stronie internetowej www.dziennikpolski24.pl; listownie pod adresem: al. Pokoju 3, 31-548 Kraków z dopiskiem "Smaki Krakowa 2015".

Na podstawie propozycji Czytelników i Internautów, Kapituła Plebiscytu dokona nominacji do II etapu - głosowania.

Restauracje możecie zgłaszać w 9 kategoriach:

W kapitule plebiscytu Smaki Krakowa 2015 zasiadają:

Anna Starmach - absolwentka francuskiej prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu oraz jurorka MasterChefa,
Adam Chrząstowski - szef kuchni restauracji Ed Red,
Dominika Wójciak - zwyciężczyni 3 edycji programu MasterChef, autorka bloga kulinarnebezdroża.blogspot.com
Małgorzata Cetera-Bulka - Prezes Polska Press Oddział w Krakowie,
Małgorzata Nitek - z-ca Redaktora Naczelnego Dziennika Polskiego,
Czytelnik, który przesłał najciekawsze uzasadnienie kandydatury.

Katarzyna Kachel

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2023 Polska Press Sp. z o.o.