Tym razem dziennikarze „Breslauer Zeitung” donosili o rosnących cenach żywności, o trudnej sytuacji wrocławskich piekarzy oraz o mące złej jakości. To wszystko musiało odbić się na konsumentach.
Nie tak dawno pisaliśmy o podwyżkach cen żywności, o których informowała „Breslauer Zeitung”. Trudna sytuacja w 1920 roku dotknęła także piekarzy.
Lato 1920 roku było naprawdę gorące, prawie jak w tropikach. Możemy więc tylko przypuszczać, że było dużo cieplej niż w tym roku. Jeden z dziennikarzy, Paul Plüddeman, relacjonując koncerty, nadmienił nawet, że w Hali Ludowej było parno jak... w szklarni.
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.