We wtorek oficjalnie został otwarty zespół pracowni Laboratorium Katedry Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego na Wydziale Mechanicznym Politechniki Koszalińskiej.
Dziesięć nowych pracowni tematycznych służy studentom kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, którzy kształcą się na Politechnice Koszalińskiej. - Na roku na tym kierunku jest średnio 40 osób, razy pięć lat, to pokazuje, że korzysta z tego około 200 studentów - mówi prof. Jarosław Diakun, kierownik Katedry Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego na Wydziale Mechanicznym Politechniki Koszalińskiej.
Kompleksowy remont trwał dwa lata. Razem z wyposażeniem kosztował ponad 4 miliony złotych i został sfinansowany z funduszy przyznanych przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego.
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.