Milena Kochanowska

Niezwykły aromat i moc kawy

Milena Kochanowska

Napój ten swą popularność zawdzięcza charakterystycznemu smakowi i aromatowi, który pobudza zmysły. Niezależnie od walorów kawy, na pewno bardzo ważny jest sposób jej przygotowania, a nawet podawania.

Kawą warto zaczynać dzień, aromatyczny napój pobudzi nasze zmysły do działania, ale lepiej nie robić tego na pusty żołądek, bo zakwasza nasz organizm.

Trzeba ją kupić świeżo paloną - najlepiej dwa miesiące od palenia. Na wielu opakowaniach znajdziemy już taką informację z datą. I oczywiście powinna być w ziarnach, które zmielimy bezpośrednio przed parzeniem.

Poznaj tajniki smaku kawy - jak przygotować znakomitą kawę i jak ją pić? Zobacz także sposoby na kawę mrożoną z malinowym puree, shake kawowy czy też  kawę po szatańsku.

 

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Milena Kochanowska

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.