Nie piernicz, ten raz w roku można przecież pozwolić sobie na słodkości!
Boże Narodzenie może się obyć bez śniegu, ale nie wyobrażamy sobie świąt bez tradycyjnego piernika, makowca i korzennych ciasteczek. Kupne czy pieczone w domu - są obowiązkowe na wigilijnym stole.
Makowiec jak u babci? Sernik jak u mamy? Pachnące pierniczki, które smakują jak w dzieciństwie?
Okres świąteczny to czas, kiedy na chwilę zapominamy o liczeniu kalorii. Samodzielnie przygotowane wypieki sprawiają, że cały dom wypełnia zapach cynamonu, anyżu, kardamonu, goździków i pomarańczy. Zapachy te tworzą niepowtarzalną, ciepłą i rodzinną atmosferę Bożego Narodzenia.
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.