Nawet szpinak można polubić, czyli co jedzą przedszkolaki
Urozmaicony jadłospis i oryginalne pomysły na smaczne dania to podstawa, by dzieci chciały jeść. W miejskich przedszkolach maluchy poznają nowe potrawy. Dzienna stawka żywieniowa to od 5 do 11 zł za osobę.
Nie tylko pszenna bułeczka lub kromka angielki, ale też bułka dyniowa, chlebek żurawinowy czy razowy, ziemniaki, ale i różne rodzaje kaszy, makaron z pszenicy durum, nie tylko klasyczny kotlet czy gulasz, ale mięso w warzywach czy gołąbki, pomidorowa, ale i zupa krem z selera, surówki i jarzyny gotowane, a na przegryzkę pestki dyni i chipsy warzywne – oto niektóre pozycje, jakie znajdują się w menu dla dzieci w łódzkich przedszkolach.
W dalszej części artykułu:
- Co do jedzenia dostają przedszkolaki i co najbardziej lubią
- Ile trzeba zapłacić za wyżywienie dziecka - koszt za dzień
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.