Nawet szpinak można polubić, czyli co jedzą przedszkolaki

Czytaj dalej
Fot. Krzysztof Szymczak
(MJ)

Nawet szpinak można polubić, czyli co jedzą przedszkolaki

(MJ)

Urozmaicony jadłospis i oryginalne pomysły na smaczne dania to podstawa, by dzieci chciały jeść. W miejskich przedszkolach maluchy poznają nowe potrawy. Dzienna stawka żywieniowa to od 5 do 11 zł za osobę.

Nie tylko pszenna bułeczka lub kromka angielki, ale też bułka dyniowa, chlebek żurawinowy czy razowy, ziemniaki, ale i różne rodzaje kaszy, makaron z pszenicy durum, nie tylko klasyczny kotlet czy gulasz, ale mięso w warzywach czy gołąbki, pomidorowa, ale i zupa krem z selera, surówki i jarzyny gotowane, a na przegryzkę pestki dyni i chipsy warzywne – oto niektóre pozycje, jakie znajdują się w menu dla dzieci w łódzkich przedszkolach.

W dalszej części artykułu:

  • Co do jedzenia dostają przedszkolaki i co najbardziej lubią
  • Ile trzeba zapłacić za wyżywienie dziecka - koszt za dzień

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
(MJ)

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.