
Rozmawiamy z Jolantą Wójcik-Machejek, specjalistą z Zespołu Lecznictwa Otwartego w Jaworznie, autorką książek o żywieniu dzieci i młodzieży, twórczynią jadłospisów.
Wiele wokół nas się zmienia, również jedzenie na sklepowych półkach. Nawet w osiedlowym markecie kupimy to, o czym dwadzieścia lat temu nie mieliśmy pojęcia. Czy w kontekście tych zmian umiemy zadbać dziś o prawidłowe żywienie dzieci?
Potrafimy, ale mam wrażenie, że wiele osób nie ma dostatecznej wiedzy.
Dowiedz się, na jakie parametry na etykiecie produktów należy zwracać uwagę, jakie są błędy żywieniowe, jak ułożyć piramidę zdrowego jedzenia dla dziecka i osoby dorosłej. Sprawdź, jak radzić sobie z kaloriami?
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.