Tomasz Szymczyk

Największy żywieniowy błąd to nawyk

Największy żywieniowy błąd to nawyk          Fot. Marzena Bugała-Azarko
Tomasz Szymczyk

Rozmawiamy z Jolantą Wójcik-Machejek, specjalistą z Zespołu Lecznictwa Otwartego w Jaworznie, autorką książek o żywieniu dzieci i młodzieży, twórczynią jadłospisów.

Wiele wokół nas się zmienia, również jedzenie na sklepowych półkach. Nawet w osiedlowym markecie kupimy to, o czym dwadzieścia lat temu nie mieliśmy pojęcia. Czy w kontekście tych zmian umiemy zadbać dziś o prawidłowe żywienie dzieci?
Potrafimy, ale mam wrażenie, że wiele osób nie ma dostatecznej wiedzy.

Dowiedz się,  na jakie parametry na etykiecie produktów należy zwracać uwagę, jakie są błędy żywieniowe, jak ułożyć piramidę zdrowego jedzenia dla dziecka i osoby dorosłej.  Sprawdź, jak radzić sobie z kaloriami? 

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Tomasz Szymczyk

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2023 Polska Press Sp. z o.o.