Joanna Boroń

Nadmorskie smażalnie pod lupą sanepidu - dramatu nie ma

Nadmorskie smażalnie pod lupą sanepidu - dramatu nie ma Fot. arch
Joanna Boroń

Pracownicy inspekcji sanitarnej przeprowadzili kontrole w punktach, w których oferowane są produkty smażone. Z wyników kontroli płynie jeden wniosek - nie jest idealnie, ale mogło być gorzej.

Pod koniec lipca skontrolowano 78 lokali (smażalni) w naszym województwie. Każdorazowo podczas kontroli sprawdzany był stan sanitarno - techniczny, ale również badany był olej smażalniczy.

W 5 przypadkach olej był niewłaściwej jakości. W 3 lokalach zostały przekroczone normy związków polarnych w oleju, czyli potencjalnie niebezpiecznych dla naszego zdrowia.

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Joanna Boroń

Od 2000 roku, w którym zrobiłam dyplom na wydziale prawa poznańskiego uniwersytetu, pracuję w naszych lokalnych mediach - Głosie Koszalińskim oraz jego portalach internetowych, które swoim zasięgiem obejmują teren dawnego województwa koszalińskiego.


Zajmuję się zdrowiem i szeroko rozumianym stylem życia – w tym też kulinariami, które również prywatnie są moją pasją – mam niezłą kolekcję kulinarnych książek, które nie są jedynie ozdobą półek, ale inspiracją do kulinarnych eksperymentów.


Prócz tego w swojej pracy zajmuje się tematami społecznymi, bardzo często zainspirowanymi sygnałami naszych czytelników i internatów. 


 

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.