Lucyna Makowska

Musztarda z dyni i ocet jabłkowo-miodowy pana Jana z prestiżowymi certyfikatami

Jan Wróblewski pozyskuje miód z ekologicznych terenów Fot. arch własne Jan Wróblewski pozyskuje miód z ekologicznych terenów
Lucyna Makowska

Ocet jabłkowo-miodowy oraz musztarda miodowa z dyni, z pasieki wędrownej Debora Jana Wróblewskiego ze Szprotawy zdobyły tytuł Top produktów ogólnopolskiego programu promocyjnego „Doceń Polskie”.

Oba produkty zdobyły certyfikaty jakości „Doceń polskie” , co oznacza to, że przyznano im maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Decyzja o nadaniu prestiżowych wyróżnień zapadły w październiku zeszłego roku podczas XXVI audytu żywności zorganizowanego w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Do udziału w certyfikacji żywności zakwalifikowano wówczas 232 produkty 76 producentów z 16 województw całego kraju.

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Lucyna Makowska

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.