Młodzi kucharze stawili czoło zupie krem i eskalopkom z wieprzowiny. Najlepsi z kraju gotowali
Na przyrządzenie dań mieli dwie godziny. 32 młodych kucharzy rywalizowało w ogólnopolskim konkursie, który odbył się w wasilkowskim OHP.
Zostało nam coraz mniej czasu - stresowała się Aleksandra Banaszak ze Śremu (woj. wielkopolskie).
Starannie umyła paprykę, a następnie drobniutko ją posiekała. - Na koniec przyozdobię nią eskalopki wieprzowe - opowiada dziewczyna.
Z kolei Natalia Marciniak ze Szczecina tarła jabłka i buraki na surówkę.
W dalszej części artykułu dowiesz się, co dokładnie musieli przygotować młodzi kucharze oraz jak im poszło. Wykup dostęp do naszego serwisu PLUS.
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.