Miód lipowy to najlepszy lek na przeziębienie. Można go jeść kiedy jesteśmy chorzy lub profilaktycznie
O zdrowotnych właściwościach miodu rozmawiamy z Tadeuszem Dylonem, prezesem Wojewódzkiego Związku Pszczelarzy w Rzeszowie.
Kupienie prawdziwego miodu, jeżeli się na tym nie znamy, to często problem. Po czym poznać prawdziwy miód?
Prawdziwy miód powinien się krystalizować. Rzepakowy czy nawłociowy może krystalizować już po siedmiu dniach. Pozostałe miody około trzydziestu dni. Najdłużej niekrystalizowany to miód akacjowy i spadź iglasta - nawet do dziewięciu miesięcy i dłużej.
W dalszej części tekstu przeczytasz m.in.:
- czy miód można zafałszować
- z jakimi problemami borykają się pszczelarze na Podkarpaciu
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.