Hanna Wieczorek

Mazurki, baby i serniki czyli ciasta na stół Wielkanocny

Mazurki, baby i serniki czyli ciasta na stół  Wielkanocny Fot. archiwum
Hanna Wieczorek

Ile gospodyń, tyle przepisów na mazurki – kruche, drożdżowe i....

Ach te mazurki! Można napisać na nich temat pracę magistrską Teraz oddam głos specjalistce. Przeczytajmy, co pisała o nich Maria Disslowa wieloletnia dyrektorka Szkoły Gospodarstwa Domowego we Lwowie, autorka książek kucharskich wydawanych w latach 30. XX w., m.in. „Jak gotować: Praktyczny podręcznik kucharstwa”: – Mazurki są to polskie przysmaki.

Polecamy wybrane, wielkanocne przepisy! Sprawdźcie, jak przygotować pyszne ciasta!

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Hanna Wieczorek

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.