Fot. archiwum
Hanna Wieczorek
Ile gospodyń, tyle przepisów na mazurki – kruche, drożdżowe i....
Ach te mazurki! Można napisać na nich temat pracę magistrską Teraz oddam głos specjalistce. Przeczytajmy, co pisała o nich Maria Disslowa wieloletnia dyrektorka Szkoły Gospodarstwa Domowego we Lwowie, autorka książek kucharskich wydawanych w latach 30. XX w., m.in. „Jak gotować: Praktyczny podręcznik kucharstwa”: – Mazurki są to polskie przysmaki.
Polecamy wybrane, wielkanocne przepisy! Sprawdźcie, jak przygotować pyszne ciasta!
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się