Hanna Wieczorek

Mazurek pomarańczowy ma naprawdę niepowtarzalny smak. Warto go spróbować.

Wystarczy trochę inwencji i kurczaki z biszkopcików oraz moreli ozdobią nasz wielkanocny stół Fot. arch. Gazety Wrocławskiej Wystarczy trochę inwencji i kurczaki z biszkopcików oraz moreli ozdobią nasz wielkanocny stół
Hanna Wieczorek

Polecamy przepisy na wielkanocne pyszności!

Co zrobić z białkami, które zostały po pieczeniu różnych ciast? Najlepiej upiec jeszcze jedno...
Zacznę od mazurka pomarańczowego. I od razu uprzedzam, że w mojej wersji polewa ma specyficzny smak, czuć w niej goryczkę. Jeśli nie odpowiada to Państwu, należy zetrzeć skórkę z cytrusów i bardzo dokładnie obrać pomarańcze i cytrynę z białej części, tej, która jest tuż pod skórką.

Jeszcze kilka wielkanocnych przepisów...

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Hanna Wieczorek

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.