Fot. arch. Gazety Wrocławskiej Wystarczy trochę inwencji i kurczaki z biszkopcików oraz moreli ozdobią nasz wielkanocny stół
Hanna Wieczorek
Polecamy przepisy na wielkanocne pyszności!
Co zrobić z białkami, które zostały po pieczeniu różnych ciast? Najlepiej upiec jeszcze jedno...
Zacznę od mazurka pomarańczowego. I od razu uprzedzam, że w mojej wersji polewa ma specyficzny smak, czuć w niej goryczkę. Jeśli nie odpowiada to Państwu, należy zetrzeć skórkę z cytrusów i bardzo dokładnie obrać pomarańcze i cytrynę z białej części, tej, która jest tuż pod skórką.
Jeszcze kilka wielkanocnych przepisów...
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się