Katarzyna Gruszczyńska
Dzieci powinny jeść zdrowe posiłki, a tymczasem UOKiK wytyka błędy i oszustwa
Produkty seropodobne, miks tłuszczowy zamiast masła. Tak oszukują firmy cateringowe, które zaopatrują m.in. szkoły, przedszkola i szpitale. Inspekcja Handlowa sprawdziła 83 firmy przygotowujące posiłki, również te z Pomorza.
- Sprawdzaliśmy oznakowanie, przeterminowanie potraw oraz ich jakość - informuje Dariusz Łomowski z Departamentu Inspekcji Handlowej UOKiK. -Kontrolerzy wykryli nieprawidłowości u ponad 70 proc. przedsiębiorców.
- Co serwują dzieciom firmy cateringowe wynajmowane przez przedszkola i szkoły
- Na czym najczęściej oszukują?
- Jakie są skutki takiego żywienia dzieci?
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się