Katarzyna Gruszczyńska

Margaryna zamiast masła i oszukane kotlety mielone - takie dania jedzą dzieci w szkołach, przedszkolach i szpitalach

Margaryna zamiast masła i oszukane kotlety mielone - takie dania jedzą dzieci w szkołach, przedszkolach i szpitalach
Katarzyna Gruszczyńska

Dzieci powinny jeść zdrowe posiłki, a tymczasem UOKiK wytyka błędy i oszustwa

Produkty seropodobne, miks tłuszczowy zamiast masła. Tak oszukują firmy cateringowe, które zaopatrują m.in. szkoły, przedszkola i szpitale. Inspekcja Handlowa sprawdziła 83 firmy przygotowujące posiłki, również te z Pomorza.

- Sprawdzaliśmy oznakowanie, przeterminowanie potraw oraz ich jakość - informuje Dariusz Łomowski z Departamentu Inspekcji Handlowej UOKiK. -Kontrolerzy wykryli nieprawidłowości u ponad 70 proc. przedsiębiorców.

  • Co serwują dzieciom firmy cateringowe wynajmowane przez przedszkola i szkoły
  • Na czym najczęściej oszukują?
  • Jakie są skutki takiego żywienia dzieci?

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Katarzyna Gruszczyńska

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.