redakcja
Zaczynamy od candy corn, trójkątnych cukierków kojarzonych właśnie z Halloween, zapraszamy na tosty z duchami i straszne jajka
Tosty z duchami na halloweenowe śniadanie
- Składniki: biały chleb, cukier, cynamon, masło lub margaryna, Potrzebne też nam będą folia aluminiowa i nożyczki
- Sposób przygotowania: Smarujemy masłem lub margaryną kilka kromek białego chleba, wycinamy z folii aluminiowej kilka „strasznych” duchów (tyle, ile będziemy robili tostów). Wzory duszków rozkładamy na kromkach chleba, które posypujemy cynamonem i cukrem. Układamy nasze tosty na blaszce do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około dwie-trzy minuty (czekamy, aż masło się roztopi). Wyjmujemy z piekarnika kromki chleba i zdejmujemy folię, odsłaniając nasze duchy. Smacznego!
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się