Kulinarna historia Polski przed wojną [ROZMOWA, ZDJĘCIA]
rozmawia Gabriela Pewińska
Z Aleksandrą Zaprutko - Janicką, autorką książki „Dwudziestolecie od kuchni” rozmawia Gabriela Pewińska
„Dwudziestolecie od kuchni” to nie tylko rzecz o kulinariach międzywojnia. Pani książka rozwiewa mit tamtej epoki, Polski eleganckich kolacji, biesiad przy ziemiańskim stole, wystawnych rautów, Polski dam i dżentelmenów. Rzeczpospolita w pani książce to kraj kontrastów.
Te eleganckie przyjęcia dla elit oczywiście się odbywały i to z pompą.
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się