Kulinarna historia Polski przed wojną [ROZMOWA, ZDJĘCIA]

Czytaj dalej
Fot. Archiwum
rozmawia Gabriela Pewińska

Kulinarna historia Polski przed wojną [ROZMOWA, ZDJĘCIA]

rozmawia Gabriela Pewińska

Z Aleksandrą Zaprutko - Janicką, autorką książki „Dwudziestolecie od kuchni” rozmawia Gabriela Pewińska

„Dwudziestolecie od kuchni” to nie tylko rzecz o kulinariach międzywojnia. Pani książka rozwiewa mit tamtej epoki, Polski eleganckich kolacji, biesiad przy ziemiańskim stole, wystawnych rautów, Polski dam i dżentelmenów. Rzeczpospolita w pani książce to kraj kontrastów.
Te eleganckie przyjęcia dla elit oczywiście się odbywały i to z pompą.

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
rozmawia Gabriela Pewińska

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.