Ekstra
Magazyn
Ekstra Magazyn

Najlepsze teksty z całej Polski, w każdy piątek dla wszystkich prenumeratorów Cyfrowych. Poznaj Ekstra Magazyn

Kuchnia obu Ameryk - zobacz laureatów plebiscytu!

Czytaj dalej
Fot. Fot. Andrzej Banaś
Redakcja

Kuchnia obu Ameryk - zobacz laureatów plebiscytu!

Redakcja

Podróż z łyżką i widelcem przez obydwie Ameryki pełna jest aromatów, kolorów i... ostrych smaków. Na kuchni tej mocne piętno odcisnęła także kolonialna przeszłość poszczególnych krajów. Podążając z Meksyku na południe, odnajdziemy świat, w którym lokalna tradycja kulinarna zmieszała się ze składnikami przywiezionymi z Hiszpanii i Portugalii.

Kliknij w poniższy obrazek, aby wykupić dostęp do unikalnego albumu "Smaki Krakowa 2014":

I to tak mocno, że dzisiaj trudno je od siebie oddzielić. Ten kulinarny transfer nie był jednak jednostronny. Poniżej znajdziecie laureatów plebiscytu Smaki Krakowa w kategorii kuchnia obu Ameryk wraz ze starannie wyselekcjonowanymi przepisami.

Aby przejść do prezentacji danego laureata, wystarczy kliknąć w obrazek. Znajdziecie tam galerię zdjęć restauracji i potraw, interaktywną mapę oraz unikalny przepis! Gorąco polecamy!

PIMIENTO ARGENTINO GRILL

MANZANA

ALEBRICHE

Tutaj się czyta. Bez reklam.

Tak jak w kiosku. Kupując prenumeratę cyfrową, możesz czytać codzienne wydanie Dziennika Polskiego.

Co zyskujesz:

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego
  • codzienne e-wydanie Dziennika Polskiego
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu
Redakcja

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.dziennikpolski24.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2018 Polska Press Sp. z o.o.