Kuchenne (r)ewolucje w bydgoskich szpitalach

Czytaj dalej
Hanna Walenczykowska

Kuchenne (r)ewolucje w bydgoskich szpitalach

Hanna Walenczykowska

Sprawdziliśmy: w największych bydgoskich szpitalach pacjenci mają prawo wyboru dania, oczywiście w ramach zaordynowanej im diety.

Przez ostatnie kilka lat wyraźnie zmieniły się zasady żywienia pacjentów, którzy są hospitalizowani. Coraz częściej (w ramach ustalonych dla nich indywidualnych diet) mają możliwość wyboru dania. Sprawdziliśmy największe bydgoskie szpitale.

W Centrum Onkologii od 6 lat funkcjonuje restauracja Fantazja, która żywi około 200 pacjentów i prawie 100 gości dziennie. Fantazja oferuje wiele dań, tak by trafić w gusty kulinarne pacjentów. Większość hospitalizowanych w centrum osób przychodzi na posiłki trzy razy w ciągu dnia w wyznaczonych godzinach. Natomiast ci, którzy muszą pozostać w salach, otrzymują posiłki dostosowane (również pod względem konsystencji) do ich stanu zdrowia.

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Hanna Walenczykowska

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.