Kraków od kuchni nieustannie zaskakuje
Światowym poziomem, świadomością najnowszych trendów i różnorodnością miejsc, do których można odbywać dalekie i bliskie podróże kulinarne. Na gastronomicznej mapie Krakowa znajdziecie miejsca odważne, dla koneserów, ale także te bardziej popularne, choć na pewno gustowne i mogące stać się atrakcją turystyczną miasta.
Są wśród nich lokale szeroko korzystające z najlepszych wzorców z całego świata, jak i te, dla których wierność tradycji i przywiązanie do lokalnych produktów stanowi nienaruszalny dogmat. Współczesny kulinarny Kraków to dowód, że nasze piękne miasto nie stoi w miejscu.
Bo choć istnieją w nim rzeczy niezmienne, to akurat jedzenie do nich nie należy.
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.