Szykuje się rewolucja w szpitalnym kotle największej toruńskiej lecznicy. Wojewódzki Szpital Zespolony kończy współpracę z firmą cateringową Impel i jeszcze w tym roku uruchomi własną kuchnię. Czy na szpitalnym talerzu będzie w końcu smacznie?
Chleb z margaryną i dżemopodobną breją na śniadanie, na kolację tłusta kiełbasa i znów chleb z margaryną - to tylko wycinek „specjałów” z menu, jakie serwowano w ostatnich latach w WSZ, a które opisywaliśmy w „Nowościach”. Od lat pacjentów tej największej placówki medycznej w Toruniu (w sumie w jej skład wchodzą cztery szpitale) żywi firma cateringowa. Wkrótce ma się to jednak zmienić - pojawi się nowy system żywienia.
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.