Kiszonki i awokado. Co jeszcze modne jest w Nowym Jorku?

Czytaj dalej
Fot. 123rf
Aneta Radziejowska

Kiszonki i awokado. Co jeszcze modne jest w Nowym Jorku?

Aneta Radziejowska

To, co dziś modne jest w Nowym Jorku, prędzej czy później przyjdzie i do nas. A obecnie modne są: Kiszona kapusta, awokado i... robótki na drutach. Zaś w zeszłym tygodniu otwarta została na Manhattanie pierwsza w mieście restauracja dla psów i ich właścicieli - w takiej kolejności. O aktualnych trendach pisze autorka przewodników po Nowym Jorku, która mieszka w USA.

Dziś w Nowym Jorku modnie jest mieć dwa małe lub jednego dużego psa, najlepiej ze schroniska lub z akcji adopcyjnej. W ciągu tygodnia czworonogi przebywają przeważnie w specjalnych świetlicach, ale każdą wolną chwilę chcą spędzać ze swoim człowiekiem. W menu nowa restauracja proponuje oczywiście dania bez glutenu, potrawy wegańskie i kanapki z awokado. Czyli dokładnie to, co jedzą właściciele psów.

Kanapki drogie i bardzo modne

Sprawdź

  • jakie kanapki są konsumowane przez nowojorczyków masowo 
  • dlaczego kiszona kapusta rządzi 
  • jakie napoje i alkohole są na topie 
  • jakie zajęcia królują 

 

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Aneta Radziejowska

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.