Kisimy czosnek, rzodkiewki i kalafiory. Pyszne są też kiszone owoce
Kisi się wszystkie warzywa i coraz częściej owoce. Co warto kisić?
Bardzo modne są obecnie kiszone warzywa. Na rynkach można kupić nie tylko kiszone ogórki i kapustę, ale także zakwaszone wszelakie inne warzywa. Bardzo popularna jest kiszona papryka i pomidory a także buraki.
Kisi się także rzodkiewki, cukinię, kalafior, marchew, coraz częściej także czosnek, którego zapach dzięki temu zabiegowi po zjedzeniu nie jest uciążliwy dla otoczenia. Wyjątkowy smak mają kiszone, całe główki kapusty. Modne jest także kiszenie owoców: jabłek, śliwek, a nawet brzoskwiń.
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.