Adam Węgłowski jest właścicielem firmy Wyrób Wędlin Tradycyjnych, mającej swoją siedzibę w Karniewie. W ostatnią niedzielę września jeden z produktów zakładu - kaszanka gryczana - został odznaczony przez kapitułę krajową XVII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” statuetką „Perły” 2017 r.
Tytuł ten otrzymują najlepsze tradycyjne, regionalne i lokalne produkty. W tym roku te prestiżowe statuetki przyznano 14 daniom regionalnym i 57 produktom. Wśród nich była właśnie kaszanka gryczana Adama Węgłowskiego i tym samym została uznana za jeden z najlepszych produktów regionalnych w całej polskiej branży spożywczej. Statuetkę „Perły” Adam Węgłowski odebrał 24 września, podczas wielkiego finału konkursu na Międzynarodowych Targach POLAGRA w Poznaniu.
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.