Zwyczaj piątkowych postów - przekonują autorki - ma sens. Przynoszą ukojenie, dla ciała i dla emocji
Maria Mazurek
„Dieta warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej” i kolejne tytuły z serii zainspirowały tysiące Polaków do bardziej świadomego odżywiania. Rozmawiamy z autorkami tych książek, Beatą Dąbrowską i Pauliną Borkowską.
Zmieniłyście miejsce spotkania. Miałyśmy zjeść obiad we włoskiej knajpie.
Beata Dąbrowska: Mamy intensywny dzień, nie chciałyśmy jeść od południa węglowodanów.
Dlaczego?
Paulina Borkowska: Kiedy ograniczę jedzenie węglowodanów, organizm przechodzi na ketozę odżywczą.
Ketozę, czyli?
Dowiedz się:
- co to jest ketoza?
- od czego zależy co powinniśmy jeść, a czego nie?
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się