Tomasz Rozwadowski

Jedząc codziennie dużo mięsa, skracamy sobie życie

Jedząc codziennie dużo mięsa, skracamy sobie życie
Tomasz Rozwadowski

Rozmowa z Marią Fall-Ławryniuk, specjalistą dietetyki z Centrum Zdrowego Odchudzania Sylwetka w Sopocie

Do ciekawych, choć mocno niepokojących wniosków doszli analitycy ING Banku Śląskiego. 15 lat temu jedliśmy o jedną trzecią więcej warzyw niż obecnie. Za to spożycie cukru wzrosło o niemal 25 proc., jemy też więcej mięsa. Jakie najważniejsze wnioski, według pani, wynikają z tego raportu?

Wynika z niego przede wszystkim, że Polacy są narodem mięsożernym.

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Tomasz Rozwadowski

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.