Tomasz Rozwadowski
Rozmowa z Marią Fall-Ławryniuk, specjalistą dietetyki z Centrum Zdrowego Odchudzania Sylwetka w Sopocie
Do ciekawych, choć mocno niepokojących wniosków doszli analitycy ING Banku Śląskiego. 15 lat temu jedliśmy o jedną trzecią więcej warzyw niż obecnie. Za to spożycie cukru wzrosło o niemal 25 proc., jemy też więcej mięsa. Jakie najważniejsze wnioski, według pani, wynikają z tego raportu?
Wynika z niego przede wszystkim, że Polacy są narodem mięsożernym.
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się