Jaki grill i co wrzucić na ruszt, żeby było zdrowo?
Długi majowy weekend to idealna okazja, by rozpocząć sezon na grillowanie. Podpowiadamy, jaki grill wybrać i co przyrządzić, by było nie tylko smacznie, lecz także zdrowo.
Wybór urządzeń do grillowania w sklepach jest ogromny, a klienci szturmują stoiska. Wybierając grill, warto uwzględnić kilka podstawowych czynników. - Najważniejsze to zastanowić się, gdzie chcemy go ustawić i komu ma on służyć. Inne urządzenia polecane są na taras, a inne do ogrodu. Inne dla małych rodzin, inne na duże przyjęcia w ogrodzie. Pomyśleć trzeba też o tym, jak ma być opalany. Ten problem rozważają teraz tłumy klientów - mówi Rafał Domagała, kierownik działu ogród w kieleckim sklepie Castorama.
Dowiedz się, jak należy marynować potrawy na grilla. Sprawdź też, które dania będą lżejsze i mniej kaloryczne.
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.