Jaki grill i co wrzucić na ruszt, żeby było zdrowo?

Czytaj dalej
Fot. Dawid Łukasik
Izabela Mortas

Jaki grill i co wrzucić na ruszt, żeby było zdrowo?

Izabela Mortas

Długi majowy weekend to idealna okazja, by rozpocząć sezon na grillowanie. Podpowiadamy, jaki grill wybrać i co przyrządzić, by było nie tylko smacznie, lecz także zdrowo.

Wybór urządzeń do grillowania w sklepach jest ogromny, a klienci szturmują stoiska. Wybierając grill, warto uwzględnić kilka podstawowych czynników. - Najważniejsze to zastanowić się, gdzie chcemy go ustawić i komu ma on służyć. Inne urządzenia polecane są na taras, a inne do ogrodu. Inne dla małych rodzin, inne na duże przyjęcia w ogrodzie. Pomyśleć trzeba też o tym, jak ma być opalany. Ten problem rozważają teraz tłumy klientów - mówi Rafał Domagała, kierownik działu ogród w kieleckim sklepie Castorama.

Dowiedz się, jak należy marynować potrawy na grilla. Sprawdź też, które dania będą lżejsze i mniej kaloryczne. 

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Izabela Mortas

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.