Fine Dining Week

Czytaj dalej
Fot. brak
Katarzyna Kachel

Fine Dining Week

Katarzyna Kachel

To restauracje ekskluzywne, idealne na randkę, szczególną kolację lub wyjątkowe spotkanie. Wiele z tych lokali znalazło się wśród finalistów naszego plebiscytu Smaki Krakowa. Dziś macie Państwo szansę spróbować w nich popisowego, pięciodaniowego menu, między innymi pâté z dziczyzny z sosem żurawinowym, wołowiny w sosie z wędzonych owoców z czyśćcem bulwiastym i marynowaną szalotką, pieczonej przepiórki z chili lub zupy rakowej z szyjkami i kwaśną śmietaną. Festiwal sztuki restauracyjnej, czyli Fine Dining Week trwa od 20 do 28 lutego. Cena za wykwintną ucztę - 119 złotych. Rezerwacji można już dokonywać na www.restaurantweek.pl

Podczas Festiwalu Goście będą mogli przekonać się, że najwyższej próby sztuka restauracyjna to znacznie więcej niż kulinarne rzemiosło. Fine dining to przede wszystkim jakość gourmet, ekskluzywność, lokalność, świeżość, kulinarna sztuka kompozycji smaków oraz mistrzostwo w kreowaniu wielozmysłowego doświadczenia dla najbardziej wymagających Gości.

Lista krakowskich restauracji: Albertina Restaurant & Wine, Restauracja Biała Róża, Copernicus, CORSE - Restauracja Korsykańska, Kraków, Enoteka Pergamin, Filipa 18, Garden Restauracja, Hilton Garden Inn Krakow Airport, L concept : Bar & Restaurant 13, Pod Nosem - Kanonicza 22, Restauracja Qualita, The Olive w Sheraton Grand Krakow, Twój Kucharz, Wierzynek, Włoska i ZaKładka - Food & Wine

Katarzyna Kachel

plus.dziennikpolski24.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2022 Polska Press Sp. z o.o.