Ewa Wachowicz: "Święta zaczynają się zapachem ciasta na pierniki i kiszeniem buraków"

Czytaj dalej
Fot. Slawomir Mielnik
Edyta Hanszke

Ewa Wachowicz: "Święta zaczynają się zapachem ciasta na pierniki i kiszeniem buraków"

Edyta Hanszke

Nie wyobrażam sobie Wigilii w innym miejscu niż dom rodzinny - mówi Ewa Wachowicz, Miss Polonia z 1992 roku, dziś znana kulinarna celebrytka, autorka telewizyjnego programu „Ewa gotuje”

W skomercjalizowanym świecie pierwsze sygnały nadchodzącego Bożego Narodzenia mamy tuż po 1 listopada, gdy w sklepach pojawiają się świąteczne ozdoby, a z głośników płyną dźwięki „Last Christmas”. Kiedy pani zaczyna czuć przedświąteczny nastrój?
Na przełomie października i listopada przygotowuję ciasto na pierniczki, które musi leżakować kilka tygodni.

Program „Ewa gotuje” nagrywamy w moim domu. Został przerobiony tak, by wszyscy - ja, realizatorzy, goście - się zmieścili.

W kuchni Ewy Wachowicz przygotowania do świąt zaczynają się w listopadzie od przygotowania ciasta na pierniczki.

 

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Edyta Hanszke

Zajmuję się tematyką gospodarki, przedsiębiorczości, rynku pracy, ubezpieczeń i społeczną. Piszę o szeroko rozumianych pieniądzach: tych, które zarabiamy, wydajemy, ale także np. pochodzących z programów unijnych.

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.