Ewa Wachowicz: "Święta zaczynają się zapachem ciasta na pierniki i kiszeniem buraków"
Nie wyobrażam sobie Wigilii w innym miejscu niż dom rodzinny - mówi Ewa Wachowicz, Miss Polonia z 1992 roku, dziś znana kulinarna celebrytka, autorka telewizyjnego programu „Ewa gotuje”
W skomercjalizowanym świecie pierwsze sygnały nadchodzącego Bożego Narodzenia mamy tuż po 1 listopada, gdy w sklepach pojawiają się świąteczne ozdoby, a z głośników płyną dźwięki „Last Christmas”. Kiedy pani zaczyna czuć przedświąteczny nastrój?
Na przełomie października i listopada przygotowuję ciasto na pierniczki, które musi leżakować kilka tygodni.
Program „Ewa gotuje” nagrywamy w moim domu. Został przerobiony tak, by wszyscy - ja, realizatorzy, goście - się zmieścili.
W kuchni Ewy Wachowicz przygotowania do świąt zaczynają się w listopadzie od przygotowania ciasta na pierniczki.
Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów
- dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
- codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
- artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
- co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.