Dzień Zdrowego Jedzenia. Zobacz co dobre, a co złe [WIDEO]

Czytaj dalej
Fot. Dawid Łukasik
Ewa Łukomska

Dzień Zdrowego Jedzenia. Zobacz co dobre, a co złe [WIDEO]

Ewa Łukomska

Każda okazja jest dobra, by zachęcić do porzucenia złych nawyków - także żywieniowych. Dziś, przy okazji Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania, radzimy, co powinno się znaleźć w naszym codziennym jadłospisie oraz jakich produktów należy unikać, by czuć się jak najlepiej.

Pora zmienić przyzwyczajenia!
Najświeższe statystyki niestety są alarmujące. Polacy znajdują się na niechlubnym, siódmym miejscu wśród najgrubszych narodów Europy. Ponad 60 procent mężczyzn oraz niemal połowa kobiet zmaga się z otyłością. Problem otyłości najłatwiej zobrazować za pomocą wskaźnika BMI, czyli Body Mass Index.

W środę 8 listopada  obchodzimy Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. To idealna okazja do dobrych zmian - jakich sprawdź!

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Ewa Łukomska

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.