Drogie pieczywo, warzywa, tańsze mięso i wędliny. Jak zmieniają się ceny żywności?

Czytaj dalej
Fot. Pixabay
Alicja Zboińska

Drogie pieczywo, warzywa, tańsze mięso i wędliny. Jak zmieniają się ceny żywności?

Alicja Zboińska

Rok 2019 ma być okresem wysokich podwyżek cen żywności. Wiele będzie zależało od tego, jak będą kształtowały się ceny prądu, a także od pogody. Wielką niewiadomą są ceny wołowiny oraz wieprzowiny.

Najbardziej rosną ceny warzyw, a także pieczywa. Tak wynika między innymi z porównania Urzędu Statystycznego w Łodzi dotyczącego średnich cen w sklepach województwa łódzkiego w grudniu 2017 i grudniu 2018 roku.

W dalszej części tekstu przeczytasz o tym, jak zmieniały się ceny żywności w poprzednich latach.

Artykuł dostępny wyłącznie dla prenumeratorów

  • dostęp do wszystkich treści Dziennika Polskiego,
  • codzienne wydanie Dziennika Polskiego,
  • artykuły, reportaże, wywiady i multimedia,
  • co tydzień nowy numer Ekstra Magazynu.
Kup dostęp
Masz już konto? Zaloguj się
Alicja Zboińska

Jestem dziennikarką Dziennika Łódzkiego, zajmuję się głównie sprawami konsumenckimi, pomocą naszym czytelnikom w rozwiązywaniu codziennych problemów. Piszę artykuły o tematyce społecznej, gospodarczej, na przykład o trendach na rynku pracy, działalności przedsiębiorstw. Zajmuję się również szeroko pojętym handlem, zmianami w działalności galerii handlowych, nie tylko w dobie pandemii.

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.